TEC Namen-Luxemburg: de nieuwe gelede bussen

Op 10 september jl. werd de nieuwe gelede busreeks tijdens een excursie voorgesteld. Qua uiterlijk zijn ze praktisch identiek aan de exemplaren die vorig jaar in dienst kwamen bij De Lijn.

De 4.352 stelt zich voor in Saint-Gérard.

Maar natuurlijk zijn er ook enkele verschillen. Zo valt de papierfilm vooraan meteen op. De kleine voorfilm en de zij- en acherfilm zijn echter wel 'digitaal'. Het gaat om LED-films van het merk Duhamel. Achteraan is de filmkast breed uitgewerkt, zodat niet enkel het lijnnummer, maar ook de bestemming weergegeven kan worden.

TEC 4.352 - Bois de Villers Beau Vallon

4.352

Een zicht op het interieur.

4.352 interieur

De bussen beschikken over 57 zitplaatsen op een totaal van 143. Bij de plaats voor mindervalide reizigers zijn ook twee klapstoeltjes voorzien. Enkele plaatsen zijn ook voorbehouden voor senioren en zwangere vrouwen. Deze hebben een afwijkend patroon (die voor het eerst toegepast werd bij de Agora's te Charleroi).

De speciale zitjes voor senioren en zwangere vrouwen.

4.352 zitjes

Met hartelijke dank aan de TEC Namen-Luxemburg. In totaal komen 14 stuks in dienst in deze entiteit (4.350 tot en met 4.363), daarnaast zijn er nog 5 stuks voorzien voor Henegouwen en 3 voor Charleroi.

Terug naar boven