TEC Luik-Verviers: REB

Sinds 19 september is de REB (Réappropriation de l'Espace Bus, eenvoudigweg : vooraan instappen) in voege getreden op lijn 58 (Opéra-Boncelles).

De Luikse REB-bestickering.

Hiervoor zijn op de bussen diverse wijzigingen doorgevoerd. De chauffeur kan nu kiezen om vooraan één deur of beide te openen, de knopjes om de deuren van buitenaf te openen kan uitgeschakeld worden. Ook werden de bussen voorzien van stickers die de passagiers eraan herinneren om vooraan in te stappen. Ook de prodata is van plaats veranderd. Tenslotte geeft een uitklapbare plaat vooran de bus aan of die reeds in 'REB' rijdt.

Zag men reeds allerhande doemscenario's voor zich... dan is in de praktijk alles tot nu toe nog goed verlopen. Nu is lijn 58 niet meteen de moeilijkste lijn en voorziet de TEC een begeleidingscampagne (folders, 'lijnhelpers', media-aandacht, ...).

Op 28 september was het dan aan lijn 4 om over te gaan in de nieuwe modus. Ook op deze lijn verliep alles redelijk goed, al waren er hier en daar wel kleine incidenten die een inventie van de controlediensten of politie nodig maakten. Het grote probleem situeert zich in de avonduren, daarom ook dat de begeleidingsmaatregelen verlengd worden tot 6 november.

Op 10 oktober gaat een volgende lijn (53 St-Lambert-Jemeppe) over. Nadien volgt de rest van het Luikse netwerk. De lijnen in Verviers en Eupen gaan pas later over.

Lees meer over

Terug naar boven