Keolis verwerft meerderheid aandelen Eurobus Holding

Keolis heeft 60% van de Eurobus Holding verworwen en heeft hiermee nu 71% van de aandelen in handen. De overige aandelen zijn in handen van de SRWT maar kunnen eventueel ook nog door Keolis verworven worden. Daarnaast heeft Keolis ook Eurobussing Vlaanderen overgenomen dat als Keolis Vlaanderen herdoopt zal worden.

Eurobus, dat in 1996 opgericht werd, groepeert 42 bedrijven en staat voor een omzetcijfer van ca. 109 miljoen euro. In de Waalse en Brusselse tak vinden we 31 bedrijven met een omzet van 81 miljoen euro. De Vlaamse tak telt 9 bedrijven die een omzet van 5 miljoen euro genereren. Tenslotte zijn er nog 2 andere bedrijven met een omzet van 5 miljoen euro.

De groep telt 1350 werknemers en heeft ongeveer 1100 voertuigen tot haar beschikking. Hiervan wordt 62% ingezet voor het transport voor rekening van De Lijn of TEC, 26% school- en bedrijfsvervoer en 12% toerisme- en zakenreizen.Naast België is Eurobus ook werkzaam in Noord-Frankrijk (Valenciennes), Nederlands Limburg en Duitsland.

Met deze aanwinst zet Keolis zijn internationale groei verder en komt het dichter bij het streefdoel van een evenwicht in zijn Franse (die nu 58% van de omzet uitmaken) en buitenlandse activiteiten (42% van de omzet).

Keolis is de grootse private operator in Frankrijk. Als filiaal van de SNCF (45,5% aandeelhouder) stelt de groep meer dan 30.000 mensen tewerk en realiseerde ze in 2006 een omzet van 2,6 miljard euro.

Lees meer over

Terug naar boven