VDL Bus & Coach

2015 is voor VDL al een uitzonderlijk goed jaar geweest, met maar liefst drie wereldpremières en een aantal andere nieuwe productontwikkelingen

De Citea SLFA Electric

Tijdens het UITP congres in Milaan (juni) werd de Citea SLFA Electric voorgesteld. Het design doet iets anders aan dan bij de gewone Citea. Ook komt de instapdeur pas na de eerste as. De VDL Citea SLFA is een 100% elektrische bus. De energie haalt de bus bij oplaadpunten langs de route.

De Citea SLFA Electric, bestemd voor Keulen.

De vloer is volledig vlak over de hele lengte van de bus, wat het in- en uitstappen vergemakkelijkt. Er werd bijzondere aandacht gegeven aan de flow van de passagiers nabij de instap- en uitstapdeuren. De eerste SLFA geledes komen binnenkort in Keulen te rijden. Buiten was één van deze bussen te zien.

Het interieur van de Citea SLFA Electric

De Citea DLF

Twee maand geleden leverde VDL een eerste Citea DLF-114 - een dubbeldeks Citea - aan het lokale stadsvervoerbedrijf. Sinds 12 oktober jl is deze op lijndienst verschenen. In de bus - met een lengte van 11,40 meter - zijn twee trappen voorzien die reizigers naar de verdieping voeren. In totaal biedt de bus plaats aan 97 reizigers. Aan het comfort van de reizigers is aandacht besteed. De zitjes op de verdieping zijn van USB-aansluitingen voorzien. Via een display kan je ook zien hoeveel plaats er nog is op de verdieping. De vloer heeft bij de deuren, op de trap en op de verdieping een lichtere kleur gekregen. LED lampen op de tredes zorgen voor een betere lichtinval.

De Citea LLE

De Citea LLE-120 is nu ook beschikbaar in een driedeursverdie. Hiermee mikt VDL op de Scandinavische markt. De bus is volledig - binnen en buiten - uitgerust met LED-verlichting. Voor het volledige Citea-segment is ook een nieuw dashbord ontwikkeld, met de laatste nieuwe ergonomische snufjes.

De VDL Citea LLE-120 in driedeursversie.

De Citea Electric die eerder dit jaar door Veolia Transport in Maastricht getest werd, doet op Busworld testritjes met publiek. Hij staat er in gezelschap van een VDL Citea SLF Hybrid voor De Lijn (de 5957) en een VDL MidCity in De Lijn outfit.

De VDL Citea Electric

Op Busworld werd ook de nieuwe dubbeldekcoach - de Futura FDD2 - voorgesteld.

Terug naar boven