MAN

Blikvangers op de stand van MAN - dat dit jaar zijn 100 jarig bestaan viert - waren de nieuwe Lion's Intercity en de Lion's Coach « 100 Years Edition ».

Op 21 juni 1915 ziet een nieuwe constructeur het licht: de « Lastwagenwerke M.A.N.-Saurer ». Het bedrijf start als een joint-venture tussen de Maschinenfabrik Augsburg-Nürnburg en Saurer, de bekende Zwitserse constructeur. Al vlug rolt de eerste truck van de band in de fabriek van Lindau. Kort nadien volgende de eerste bussen die gebruikt werden door de toenmalige Keizerlijke Duitse Post. Reeds in 1924 produceert MAN een eerste lagevloerbus. In 1955 verhuist het bedrijf zijn productie naar München. In 1961 brengt MAN de 750HO op de markt, de eerste bus met een modulair design: het standaardchassis kon voorzien worden van een opbouw voor stedelijk, interstedelijk of reisvervoer. Büssing brengt in 1971 de leeuw naar MAN, dit na de overname van de Büssing fabriel te Salzgitter. MAN neemt ook de techniek van de underfloormotor over. Ga naar de speciale site voor meer informatie over deze speciale verjaardag.

MAN viert zijn verjaardag met de introductie van de MAN Lion's Coach - 100 Years Edition. Er worden slechts 100 exemplaren van gebouwd. De bus wordt aangedreven door een 440 pk D26 motor en de MAN TipMatic versnellingsbak. Alle technische snufjes zijn aan boord: cruise control (ACC), waaksysteem (LSG), remsysteem (EBA), remassistent (BA) MAN EfficientCruise en snelheidscontrole (MSC).

De nieuwe Lion's Intercity

Na de première op BusDays 2015 te Ankara, stelt MAN nu zijn Lion's Intercity voor op Busworld. De bus is een typische tweeverdiener die zowel langeafstands als schoolvervoer aankan, en een combinatie is van zowel comfort, functionaliteit en veiligheid. Deze hogevloerbus is beschikbaar in twee lengtematen (12,280 en 13,050 meter), die we ook bij de Lion's Regio vinden. Motor van dienst is de MAN D0836 LOH (290 pk). De bus kan maximaal 55 (of 59 bij de Lion's Intercity C) zittende passagiers vervoeren.

De nieuwe MAN Lion's Intercity

Terug naar boven