BYD

BYD stelt op Busworld 2015 drie nieuwe volledig elektrische bussen voor.

Het paradepaardje is natuurlijk de volledig elektrische dubbeldekker. Deze is speciaal voor Londen ontworpen. Niemand dacht dat het BYD ooit zou lukken om een dergelijke bus te bouwen. Vijf stuks komen binnenkort in dienst bij Metroline.

Deze bus is binnenkort in Londen te zien.

Onlangs tekende BYD een contract met Transport for London voor de levering van 51 elektrische bussen. Deze worden samen met Alexander Dennis (ADL) gebouwd en aan Go-Ahead geleverd. Op een BYD-chassis bouwt ADL zijn versie van de gekende Enviro200. Deze bussen zullen wellicht vanaf augustus 2016 gaan rijden op de drukke lijnen 507 en 521, die de s Waterloo Station met respectievelijk Victoria Station en London Bridge Station verbinden. Wellicht zit een verdere samenwerking met ADL in de pijplijn. In Londen rijden momenteel al twee BYD standaardbussen op deze twee lijnen.

Een voorbeeld van de gewone dieselversie van de nieuwe Enviro200, in dienst bij Stagecoach.

Daarnaast biedt BYD nu ook een gelede elektrische bus aan. Deze kan tot 150 passagiers vervoeren. De bus beschikt over een optionele pantograaf waarmee hij op een eindpunt of in de stelplaats opgeladen in een tijdsspanne van amper anderhalf uur volledig opgeladen kan worden. De bus heeft een actieradius van maar liefst 220 kilometer.

De gelede elektrische bus

Tot slot heeft BYD nog meer nieuws op haar stand: speciaal voor Europa een volledig elektrische 8 meter midibus, die voorheen alleen voor de Chinese markt bestemd was. Het is de eerste keer dat deze te zien is in Europa. De bus is gemaakt naar Chinese marktspecificaties, een Europese versie wordt binnenkort leverbaar.

Terug naar boven