Bolloré levert elektrische bussen aan de MIVB

update De MIVB koos Bolloré dat met z'n model Bluebus vijf elektrische standaardbussen mag leveren. De raamovereenkomst voorziet in de levering van elektrische standaardbussen van het type “overnight charging”, die in de loop van 2018 op het Brusselse net worden getest.

In juni 2017 bestelde de MIVB al 7 elektrische midibussen. De elektrische bussen die de MIVB zopas bestelde zijn van het standaardtype en uitgerust met “overnight charging”-technologie. De batterijen van deze volledig elektrische bussen worden herladen als het voertuig in de remise staat. De raamovereenkomst voorziet in de levering van 5 bussen met een laadsysteem voor een bedrag van 5,6 miljoen euro.

Bij het Parijse vervoerbedrijf RATP rijden al bussen van dit type. © Bolloré.

bluebus

De MIVB-busvloot krijgt er in 2018 verschillende nieuwe voertuigtypes bij. Naast de levering van kleine en standaard elektrische bussen, is er eveneens in een bestelling van elektrische gelede bussen voorzien. “In 2018 zullen, zoals beloofd, de eerste elektrische bussen op het MIVB-net rijden. Het is de eerste stap naar een volledig elektrische vloot in 2030.", zegt Pascal Smet, minister van Mobiliteit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Bovendien test de MIVB ook hybride (standaard- en gelede) bussen met het oog op de bestelling van 235 exemplaren, waarvan de levering eind 2018 is voorzien.

Wordt vervolgd.

Terug naar boven