BYD

BYD kon op Busworld voor zijn nieuwe elektrische midibus al direct een order van 21 stuks voor Connexxion (Nederland) optekenen.

Op de stand werd de eerste BYD voorgesteld die in de nieuwe fabriek in Hongarije gebouwd werd. Toen BYD zes jaar terug voor het eerst op Busworld verscheen, was het de enige producent van elektrische bussen. BYD blijft investeren in hun eigen batterijtechniek.

In de nieuwe twaalf meter versie vinden we geen batterijen meer terug in de passagiersruimte, een nieuw ergnomisch dashboard voor de bestuurder en LED verlichting.

De nieuwe BYD midibus.

De nieuwe midibus heeft een lengte van 8,75 meter, kan 58 passagiers vervoeren en heeft een autonomie van zo'n 200 kilometer per laadbeurt. Het compleet nieuwe front zal later ook z'n opwachting bij de andere modellen maken. De midibus geeft vervoersbedrijven de kans om ook op minder bezette lijnen e-mobility aan te bieden.

De nieuwe BYD midibus.

Dat is wat Connexxion in het achterhoofd hield, toen het 21 exemplaren van de midibus bestelde. Deze gaan rijden op minder bezette lijnen in het noorden van Noord-Holland. De start van levering is voorzien in de zomer van 2018.

Terug naar boven