De Alstom-NTL Aptis krijgt het Innovation Label op de Busworld Awards

Busworld 2017 | Alstom en NTL krijgen het Innovation Label op de Busworld Awards voor hun Aptis.

De Aptis op een testrit.

Aptis

Het innovatieve design van de Aptis, gebaseerd op een tram, maakt het een unieke mobiliteitsoplossing. De batterijen worden op het dak geplaatst. De beide wielassen bevinden zich op de twee uiteinden van de bus, zodat de bus een volledig lage vloer heeft. De brede deuren zorgen voor een vlotte passagiersflow, en een makkelijke toegang voor mindervalide reizigers. Omdat alle vier de wielen meedraaien in een bocht, kan de Aptis korte bochten de baas.

De Aptis op een testrit.

Aptis

Qua interieur kan de klant uit verschillende oplossingen kiezen. Aptis heeft panoramische ramen aan de uiteinden van de bus, die passagiers een 360 graden zicht bieden.

De architectuur van de bus is op een tram gebasserd. Onderdelen moeten langer van 20 jaar kunnen meegaan. Onderhoudskosten worden teruggebracht door een makkelijke toegang tot de batterijen op het dak.

De grote panoramische achterruit biedt een mooi uitzicht.

Aptis

De Aptis wordt momenteel in de Parijse regio getest. Binnenkort volgen proefbedrijven in andere steden. In Kortrijk rijdt de bus af en toe pendeldiensten tussen het station en de beurs. De test gebeurd in samenwerking met De Lijn.

Meer informatie over de Aptis op de website van Alstom.

Terug naar boven