Van SRWT naar OTW

Vanaf 1 januari gaat de hervorming van het Waalse openbaar vervoerbedrijf in. Vanaf dan wijzigt de SRWT haar naam in OTW - « Opérateur du Transport de Wallonie ». Ze gaat ook een fusie aan met de vijf bestaande TEC-bedrijven. De commerciële benaming op de bussen - TEC - blijft bestaan.

Het was de Waalse Minister van mobiliteit Carlo di Antonio die deze hervorming eerder dit jaar doorvoerde. Doel was om ondermeer het aantal directies te verminderen. De voormalige TEC entiteiten worden omgevormd tot zogenaamde « bassins de mobilité », die instaan voor de dagelijkse werking.

OTW 4.617 - Namur Rue du Premier Lanciers

OTW 4.614

Een « neveneffect » van deze hervorming is dat alle bussen heringeschreven moeten worden op naam van de OTW. In totaal gaat het om 2200 voertuigen, waaronder zo'n 1700 bussen. Een krant berekende de kostprijs hiervoor op zo'n 100.000 euro.

Deze operatie gebeurde eind december per TEC entiteit. Namen-Luxemburg beet op 20 december de spits af, gevolgd door Luik-Verviers (21), Henegouwen (24), Charleroi (26) en Waals-Brabant (27 december). De nieuwe kentekens lijken in bulk ingeschreven te zijn, waardoor ze elkaar - in theorie - mooi moeten opvolgen.

Een overzicht van de gekende nieuwe kentekens vind je op een speciale pagina.

Lees meer over

Terug naar boven