Een nieuwe livrei voor de OTW

De OTW vernieuwt haar visuele identiteit. Behalve een nieuwe website, betekent dit ook een herwerkte livrei. Deze vinden we nu ook op de eerste bussen terug.

De OTW koos voor een iets donker geel. Voor de specialisten: het gaat om de RAL-code 1023 (RGB: [255,204,0] - hexadecimaal: #ffcd00). Het rood en grijs zijn verdwenen. We vinden ook het adres van de nieuwe website (letec.be) in grote witte karakters terug. De rode streep in het TEC-logo maakt plaats voor een witte.

OTW (Waals-Brabant) 6316 - Corbais N4.

bla

Het herschilderen van de eerste bussen kadert ook in een operatie om vanaf 1 oktober e.k. alle snelbusdiensten onder dezelfde noemer « Express » onder te brengen. Het betekent het einde van namen zoals Conforto, Rapidobus en WEL. De bussen van de WEL verliezen dus ook hun blauwe kleur, ook het reservatiesysteem wordt overboord gegooid. Het moet voor de klant dan ook duidelijker worden op welke bussen het Horizon+ tarief geldt. Bussen die op deze diensten te vinden zijn, zouden ook nog zwarte kaders met de vermelding Express boven de deuren en chauffeurspositie moeten krijgen.

OTW (Waals-Brabant) 6317 - Louvain-la-Neuve Gare d'autobus.

bla

In Waals-Brabant zijn op moment van schrijven praktisch alle Volvo 8900 (6314-6318) in de nieuwe livrei gebracht. Ook een aantal Citaro II en Citaro G II zijn reeds herschilderd, soms nog zonder nieuwe bestickering. Ook in Henegouwen zijn een aantal bussen reeds herschilderd; ook exploitanten die op sneldiensten te vinden zijn halen momenteel de verfborstels boven. Geluiden in andere entiteiten wijzen erop dat bussen bij revisies de nieuwe livrei gaan krijgen. Het rood en grijs zal dus nog wel even in het straatbeeld bijven.

Lees meer over

Terug naar boven