HESS

De Zwiterse constructeur HESS stelt op Busworld een deel van zijn gamma voor. Naast de klassieke HESS-trolleybus zijn er twee nieuwe modellen te noteren.

SwissAlpin

De SwissAlpin is de nieuwe compacte low-entry bus van HESS, uitgerust met een Scania Euro 6-motor. Door zijn kleinere breedte (2,40 meter) is hij uitermate geschikt voor nauwere bergachtige wegen. De bus biedt 30 à 38 zitplaatsen aan. Naast deze 9,7 meter versie is hij ook beschikbaar in 12 en 13,5 meterversie, dit met een breedte van 2,55 meter.

De HESS SwissAlpin

SwissTosa

De SwissTosa is de nieuwe vertegenwoordiger van de HESS-stadsbusrange. De tentoongestelde bus heeft een lengte van 18,7 meter en is volledig elektrisch aangedreven. De aandrijving werd samen met ABB ontwikkeld. De energie die voor de tractie nodig is haalt de bus op aan een aantal haltes die hiervoor speciaal uitgerust zijn. Het opladen duurt slechts een paar minuten. In de stelplaats wordt 's nachts de batterij volledig opgeladen. Wanneer de bus een laadstation bereikt heeft, gaat de pantograaf automatisch omhoog.

De HESS SwissTosa

Lees meer over

Terug naar boven