Fast & Otokar

Fast hebben we dit jaar leren kennen op de openbaar vervoersmarkt door de aankoop van diverse wagens van het type Syter in de Eurobus Holding.

Het is nog maar pas sinds 2007 dat Fast in ons land vertegenwoordigd is met een vestiging in Haasrode. Fast Europe was geboren, met als doel de verkoop & distributie van Fast en Otokar (een Turks merk) in de Benelux en de rest van Europa. De Otokar Vectio werd meteen met succes gelanceerd.

Fast wil zich profileren als een referentiefabrikant, onvervangbaar in volgende marktsegmenten van schoolvervoer, interstedelijk vervoer, dagtoerisme en midibussen (samen met Otokar).

Het Low entry liftsysteem bij Fast

Nieuw bij Fast is de Low entry lift. Een extra brede deur naast de standaard middendeur verschaft toegang tot het liftplatform voor de rolstoelpassagier. De gebruiker krijgt toegang tot het liftplatform door een eenvoudige, manueel uitschuifbare oprijplaat. In het interieur van het voertuig bevindt zich het liftplatform. Dit platform beweegt zich middels een afstandsbediening tot de standaard vloerhoogte. Het mechanische systeem is efficiënt in gebruik en onderhoudsvriendelijk.

In combinatie met één rolstoelplaats zijn er maar 2 passagierszetels minder ; 2 klapstoelen te gebruiken indien de rolstoelpositie niet in gebruik is. Maximale plaats voor rolstoelen door volledig vlakke vloer. De lift kan ingebouwd worden in de Scoler, Starter en Syter.

Terug naar boven