Irizar

Irizar, dat 120 jaar bestaat, heeft op deze editie van Busworld voor het eerst een eigen stand. Hierop presenteert ze haar productgamma dat bestaat uit een Irizar Century op een Scania chassis, een Irizar PB op eigen chassis en een Irizar i4 op een Scania chassis (i4 M). Daarnaast is er ook een Irizar i4 voorzien op een eigen chassis (i4 H).

Van de Century zijn er ondertussen meer dan 20.000 stuks verkocht. Het model is speciaal ontworpen voor middellange routes.

De Irizar i4

De i4 werd op de vorige editie van Busworld voorgesteld en werd nog in hetzelfde jaar verkozen tot "multifunctionele car van het jaar"

De Irizar i4 LE

Bovendien stelt de firma zijn laatste aanwinst voor: een Irizar i4 LE (low-entry) op het Volvo B7RLE chassistype. Het type werd dit jaar op de Spaanse markt gelanceerd en heeft er een goede start gekend.

De Irizar i4 LE

Het is de eerste bus bedoeld voor interstedelijk vervoer die gebaseerd is op de functionaliteit en het design van een car. Een oprijplaat is voorzien voor mindervalide reizigers. Deze kan zowel manueel als automatisch bediend worden.

Terug naar boven