Mercedes-Benz

Blikvanger op de Mercedes-Benz stand was de onthulling van de Travego M als Coach of the Year 2010.

De Mercedes-Benz Travego M.

De Tourismo RH

Tussen de Integro en de Tourisme RHD nestelt de Tourismo RH zich als een typische tweeverdiener. De bus heeft een vloerhoogte van 1060 mm en kan naargelang de lengtevariant (12,14 m of 12,98 m) 51 of 55 passagiers vervoeren. De eerste deur bestaat steeds uit 1 blad, voor de middendeur kan gekozen worden tussen een enkel of dubbelbladsdeur. De Mercedes OM 457 hLA 6-liter motor heeft een vermogen van 354 pk, optioneel kan gekozen worden voor de variant van 408 pk, steeds uitgerust met de BlueTEC-technologie waardoor aan de Euro 5 norm tegemoet gekomen wordt.

De Mercedes-Benz Tourismo RH.

25.000 Citaro's

Voor de rest is het business als usual bij met de Citaro LE en de Integro op de stand. Met reeds 25.000 verkochte stuks is de Citaro nu zowat gemeengoed geworden bij veel Europese openbaarvervoerbedrijven. Het succes is te danken aan het hoge rendement over de gebruiksduur en de talrijke innovaties over de jaren heen, die ondermeer geleid hebben tot de huidige hybride bus en de onlangs voorgestelde emissievrije Citaro FuelCELL-Hybrid. Bij de voorstelling van de Citaro in 1997 had niemand ooit dit cijfer in gedachten.

Sprinter minibussen met nieuwe aandrijflijnen

Op de stand werden ook voor het eerst de minibussen met nieuwe aandrijflijn voorgesteld, die nu nog zuiniger en milieuvriendelijker zijn. De nieuwe motoren OM651 (120 kW, 163 pk) en OM642 (140 kW, 190 pk) voldoen zowel aan de Euro 5 en EEV normen. Deze motoren zijn nu te vinden op de vier sprintermodellen: Transfer, Travel, City en Mobility. In elk model zijn er nog variaties, zodat er in totaal twaalf basismodellen zijn. Er kan gekozen worden uit vijf lengtes tussen 5,9 en 7,7 meter.

De Mercedes-Benz Sprinter City 65.

De Transfer is een minibus voor interstedelijk vervoer en daguitstappen, terwijl de Travel ideaal is voor langere uitstappen. De City, met een lagevloer, is bedoeld als stadsbusje (of belbus in onze context). De Mobility is er voor passagiers met een verminderde mobiliteit. In Kortrijk zijn een Sprinter Travel 55 en een City 65 te zien. De City 65 is uitgerust met een OM642 motor.

Terug naar boven