Scania

Op deze editie van Busworld presenteert Scania een nieuwe touringcar, die speciaal ontworpen is voor gemengd gebruik.

De Scania Touring

De Scania Touring wordt gebouwd in samenwerking met de Chinese busbouwer Higer, die over de know-how, kwaliteit en capaciteit beschikt die gezien Scania's expansie in het bus-en touringcarsegment nodig zijn.

De nieuwe Scania Touring

Na de Scania Touring zullen er in de toekomst nog modellen volgen. De marktintroductie zal in 2010 plaatsvinden. De introductie van de Touring valt samen met de introductie van de volgende generatie van Scania Opticruise, het volledig automatisch schakelsysteem. Qua motorisatie is er keuze tussen een 380 tot 440 pk motor die beantwoord aan de Euro 4 en 5 normen.

De OmniCity

De Scania OmniCity met lage vloer is representatief voor Scania's uitgebreide serie complete stadsbussen. De dwarsgeplaatste 9-liter motor (diesel of ethanol) en de aangedreven achteras die uitgevoerd is als omgekeerde portaalas zorgen voor maximaal comfort.

De Scania OmniCity

In Groot-Brittannië wordt ook een dubbeldeksversie van de OmniCity verkocht. De Scania OmniLink bussen met lage instap zijn leverbaar in twee of drie-assige versies.

Het hybride busconcept van Scania

Scania gaat beginnen met uitgebreide operationele tests van een unieke hybride-elektrische aandrijflijn die het brandstofvertruik en de emissies met tenminste 25% zal verlagen. Dankzij ethanol als voertuigbrandstof zullen de fossiele CO2-emissies in de atmosfeer met maar liefst 90% afnemen ten opzichte van diesel. Alle gebruikte onderdelen, inclusief de modules voor de energieopslag, hebben een levensduur van 10 à 15 jaar.

Terug naar boven