De eerste hybride newA360 in Leuven

In Leuven rijden sinds begin vorige week de eerste hybride Van Hool newA360 uit de reeks 5402-5445 rond. Het is de bedoeling dat ze (binnenkort) op lijn 2 gaan rijden. Tot die tijd vind je ze op andere lijnen die door de stelplaats van Leuven uitgevoerd worden.

De Lijn 5415 - Wilsele Hagelandstraat.

Indertijd - na de heraanleg van de Grote Markt in 1997-1998 - verplichtte het Leuvense stadsbestuur De Lijn om enkel nog maar midibussen op lijn 2 in te zetten. Er was al sprake dat deze regel opgeheven zou worden, maar dan moesten er wel stillere bussen instromen. Aan deze voorwaarde is nu voldaan met de instroom van deze hybride bussen.

In totaal zou Leuven 25 stuks uit de reeks ontvangen. De eerste tien zijn voorzien voor Antwerpen. In PAL zijn reeds sinds eind januari een aantal wagens aanwezig. Het is voorzien dat deze binnenkort op de ringlijnen 30/34 gaan verschijnen. Een duidelijke knipoog naar het verleden, daar op een gedeelte van deze huidige lijnen trolleybussen reden. De laatste negen bussen zouden dan weer in Hasselt terechtkomen.

Wil je iets kwijt over dit artikel?

comments powered by Disqus
Terug naar boven