De VDL Bus & Coach Citea MLE

De VDL Bus & Coach Citea-familie wordt weer wat groter met de komst van de Citea MLE, een midibus die in vier lengtematen beschikbaar is. Het model zal tijdens de komende editie van Busworld voorgesteld worden.

Met de Citea MLE richt VDL Bus & Coach zich specifiek op het segment van de midibussen voor het openbaar vervoer met een product dat vele mogelijkheden biedt en voldoet aan de eisen en wensen van Europese personenvervoersbedrijven.

Een impressie van de nieuwe VDL Bus & Coach Citea MLE.

De Citea MLE is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband met Wrightbus Limited die de integrale midibus in haar fabriek in Noord-Ierland zal bouwen. Een logische vervolgstap in een samenwerking die al meer dan 10 jaar duurt. In deze periode hebben VDL Bus & Coach en Wrightbus diverse projecten succesvol afgerond. Met de Citea MLE wordt deze samenwerking nog verder geïntensiveerd.

De Citea MLE zal in 4 lengtevarianten leverbaar zijn. De MLE-88 en de MLE-95 worden als eerste geïntroduceerd. Dit zijn voertuigen met lengtes van respectievelijk 8,8 en 9,5 meter. Deze lengtevarianten worden gevolgd door de MLE-102 met een lengte van 10,2 meter en de MLE-108 met een lengte van 10,8 meter. De efficiënte aandrijflijn is voorzien van de nieuwe generatie Cummins Euro 6 motoren. Door de variëteit aan enkelblads en dubbelblads deuren en de combinatiemogelijkheden hiervan, kan een stuk maatwerk geleverd worden dat voldoet aan de wensen van elke vervoerder. De Citea MLE-88 en MLE-95 zijn leverbaar vanaf het eerste kwartaal in 2014.

Lees meer over

Terug naar boven