Deutsche Bahn neemt Arriva over

Het Duitse staatsspoorbedrijf Deutsche Bahn (DB) neemt de Britse vervoerder Arriva over voor een bedrag van 1,8 miljard euro. Door deze overname ontstaat een nieuwe grote speler op de Europese markt.

Volgens Rüdiger Gruber, topman van DB, past de overname in een verdere uitbreiding van DB in Europa en zijn positie als transportgroep te verstevigen.

De definitieve overnametransactie zal wellicht pas in augustus plaatsvinden. Dan moeten de aandeelhouders van Arriva de overname goedkeuren. Arriva had in het verleden ook gesprekken aangeknoopt met de Franse vervoersgroep Keolis over een verregaande samenwerking, deze bleven echter zonder gevolg.

Van de Europese commissie zal DB wel een aantal activiteiten van Arriva moeten afstoten. Dit is ondermeer het geval met de treinen die Arriva nu in Duitsland heeft rijden. Buiten Duitsland zal Arriva onder de eigen naam blijven werken.

Ondertussen wordt er achter de schermen volop gewerkt aan een volgnde grote fusie in het Europese transportlandschap. De fusie tussen Veolia en Transdev wordt in de komende maanden verwacht.

Lees meer over

Terug naar boven