Hess op Busworld 2011

Hess zal op Busworld drie producten voorstellen.

BusZug

Net als Göppel heeft ook Hess een BusZug in haar gamma zitten. Het nieuwe model werd onlangs bij het Zuger Verkersbetriebe uitvoerig getest. De nieuwste generatie aanhanger heeft een volledige lage vloer en lijkt op de overige modellen van Hess. In de volledige combinatie (bus + aanhanger) kunnen 3 tot 5 deuren voorzien worden.

De trekker is voorzien van een Cummins 8,9 liter motor die aan de Euro 5 en EEV standaarden beantwoordt.

SwissHybrid

In 2007 kwam een hybride versie van de 25-meter bus lighTram op de markt. Vorig jaar werd op de Berlijnse InnoTransbeurs een 18-meterversie voorgesteld. Deze kreeg de naam SwissHybrid. Momenteel rijdt het model in een aantal Duitse steden, waarvan Düsseldorf, Dortmund, Hagen, Wuppertal en Ennepetal het dichtst bij ons liggen.

SwissTrolley

De 250e SwissTrolley werd in februari van dit jaar overhandigd aan het vervoersbedrijf van Winterthur (Zwitserland). De SwissTrolley zit momenteel in zijn derde generatie.Hij is met z'n 18,7 meter iets langer dan de tweede generatie. Hierdoor kan een extra rij zitjes voorzien worden. Dicht bij ons vinden we het model ondermeer in Soligen en Arnhem. 

Een SwissTrolley in Biel. © Hess.

Lees meer over

Terug naar boven