Keolis neemt Flanders Coach Group over

Op 29 augustus werd op een bijzondere ondernemingsraad van de Fanders Coach group meegedeeld dat de groep wordt overgenomen door Keolis Vlaanderen.

Volgens Michel Traen van Eltebe is deze overname reeds een jaar gepland. Maar dat Keolis volledig aandeelhouder is van Flanders Coach Group, verandert er absoluut niets aan de werking en structuur ervan. Voor Keolis Vlaanderen betekent dit een belangrijke aanwinst. Het bedrijf bevestigt hiermee haar ambitie om in gans Vlaanderen activiteiten te ontplooien en wordt hiermee  tegenspeler van formaat naast andere spelers - zoals Veolia Transport - op de Vlaamse openbare vervoersmarkt. Er wordt zelfs nog een groei binnen Flanders Coach verwacht.

De Flanders Coach Group heeft ongeveer 385 personeelsleden in dienst en is met ruim 200 bussen actief in de 3 sectoren, zijnde openbare autobusdiensten, speciale diensten en autocardiensten. Volgende bedrijven maken deel uit van de FC-groep: Eltebe, Flanders Bus, Gino Tours, Heyerick, Ramoudt Tours, Reizen De Ra, West Belgium Coach Company en Autocars Jean Vandermeersch.

Terug naar boven