Meer Italiaanse trolleybusorders voor Van Hool

Milaan sloot met Van Hool en Vossloh Kiepe een kadercontract voor de levering van 50 tot 90 trolleybussen. Dit is het grootste order voor trolleybussen in Italië in de laatste 10 jaar.

De lancering van de eerste schijf van 30 stuks in deze nieuwe vloot vond plaats in Milaan op 3 april 2009 in aanwezigheid van de nationale pers die unaniem positief was over de voordelen en het milieuvriendelijk karakter. Zij lossen 25 oude trolleybussen af en veranderen, met hun donkergroene kleur en moderne look, het straatbeeld van deze Noorditaliaanse metropool.

Een Milanese trolleybus. © Van Hool

Milaan bestelde een eerste schijf van 30 gelede trolleybussen van 18 m lang die sinds 3 april het straatbeeld zullen domineren. Het contract loopt over drie jaar. Al deze wagens zijn bovendien uitgerust met ultracaps, dit zijn performante condensatoren die snel energie kunnen opnemen en terug afgeven voor de tractie. Hierbij kan gerecupereerde remenergie snel opgeslagen worden en snel weer ter beschikking komen ten gunste van het algemeen energieverbruik.

Hiermee beantwoorden ook de trolleybussen aan de nieuwe trend in zake milieuvriendelijke aandrijving: electrisch 700 Volt van het net, diesel-electrisch daar waar nodig ingevolge verkeerssituaties of wegwerkzaamheden en altijd met terugwinning van de remenergie.

Rimini bestelde 5 gelede trolleybussen in dezelfde uitvoering als Genua. De bussen worden nog in 2009 geleverd. Bari en Avellino bestelden respectievelijk 3 en 11 12m lagevloer trolleybussen. Er rijden ook Van Hool trolleybussen in Lecce en Genua.

Dit kan je ook interesseren

Terug naar boven