Nieuwe hybrides in Luxemburg

Bij het stadsbusbedrijf van Luxemburg (AVL) rijden sinds kort vijf Volvo 7900H. Dit is de derde reeks hybride bussen voor de AVL. In totaal rijden er nu 25 hybride Volvo bussen in het Groothertogdom: 13 bij Sales-Lentz, 2 bij Weber en 10 bij de AVL.

Het gaat het om het nieuwe type 7900H, die een verdere evolutie is van de Volvo 7700H, en eveneens uitgerust is met een EEV motor met de I-Shift versnellingsbak en met een electromotor die tevens remenergie kan recupereren.

De 261 is één van de nieuwe hybride bussen.

Dit zijn de eerste Volvo 7900 Hybrides die in de Benelux afgeleverd worden. Verschil met de Volvo 7700H is een geoptimaliseerde opbouw waarvan het grootste deel van de structuur uit aluminium bestaat, daar waar de opbouw van de 7700H volledig uit inox bestond. Volvo Bus heeft met deze manier van opbouwen reeds een jarenlange ervaring vooral in Scandinavië. Gewicht, duurzaamheid, eenvoud in herstelling en stevigheid speelde in deze wijziging een grote rol. Daar de life cycle cost erg belangrijk is, werd de toegang tot de componenten voor onderhoud en herstelling geoptimaliseerd.

In werkelijkheid bespaart de Volvo Hybride tot 35% in brandstofverbruik in vergelijking met de overeenkomstige 7700 dieselversie en verwacht wordt dat er bij de Volvo 7900H nog een verdere besparing zal gerealiseerd worden.

Overigens komt in België binnenkort ook een eerste hybride bus te rijden.

Terug naar boven