NostalBus meets BRAM

In 2014 gaan bij NostalBus en stichting BRAM heel wat verfpotten open. De 9056 van BRAM, een gelede Berkhof Duvedec uit 1999 rijdt nu nog in de groene Connexxionlivrei, waarin hij in 2007 tijdelijk voor Veolia in Breda rondreed. Dit jaar krijgt hij zijn oorspronkelijke wit en gele NZH-livrei terug. En de NostalBus 110818, een Van Hool A120P uit 1991, rijdt nu nog rond in de livrei van De Lijn en gaat deze zomer in de wit en oranje kleurstelling van de NMVB. Voor beiden in hun nieuw jasje kruipen, legden beide verenigingen op 30 maart de link tussen beide bussen en verenigingen, in de Noord Brabantse-Antwerpse grensregio.

We keerden terug naar 2007, de 110818 figureerde als 119802 op de lijnen van Vlaamse exploitant B&C. Een ontmoeting met de Veolia 9056 in Baarle-Hertog/Baarle-Nassau was een logisch gevolg.

Meer, Meerlesteenweg.

Aan de Belgisch-Nederlandse grens te Meersel-Dreef komt de gelede Duvedec van BRAM ons vervoegen.

Meerle Kerk.

Merksplas, steenweg op Wortel.

Beerse, Brug (Kanaal Dessel-Schoten).

Ravels-Eel, Peelsestraat.

Na de middagpauze maken we even deze parallel met een Brabantliner. Deze worden tijdens het weekend ook op andere lijnen ingezet, zoals lijn 132 (Breda-Baarle-Tilburg). Baarle-Nassau, Sint Janstraat.

Daarna steken we met de 9056 de grens over. Breda, Centrum (Karnemelkstraat).

Prinsenbeek Strijpenseweg.

Een typisch Nederlands plaatje. Zwartenberg, Zwartenbergseweg.

Hooge Zwaluwe, Spoorstraat.

Ulicoten, Chaamseweg-Hazenberg.

Baarle-Nassau, Loveren. Hier nemen we afscheid van de mensen van BRAM.

We volgen nu de route van de huidge lijn 457 richting Hoogstraten. Deze rijdt tussen Baarle-Hertog en Minderhout op Nederlands grondgebied. Baarle-Nassau, Hoogstratensebaan.

Hoogstraten centrum.

Terug naar boven