Stelplaatsen in Oost-Vlaanderen

De laatste maanden is er heel wat verhuis geweest in het Gentse. Nabij de stelplaats van Gentbrugge is onder het viaduct van de E17 een volledig nieuwe stelplaats ingericht, die meestal als Gentbrugge E17 aangeduid wordt.

Deze moest er komen omdat de stelplaats van Gentbrugge door de komst van nieuwe geledes en de nieuwe reeks Hermelijnen stilaan uit zijn voegen aan het barsten was.

In de nieuwe stelplaats Gentbrugge E17 zijn een aantal Van Hool A300 gestald die op de lijnen 5 en 6 rijden. Ook staan er momenteel een aantal trolleybussen te wachten op een grondige opfrisbeurt.

Eens de trolleys - wellicht in september - terug de dienst opgaan zullen er ook een aantal (diesel) geledebussen vrijkomen. Het is voorzien om deze dan ook in te zetten op bepaalde diensten op de lijnen 5 en 6 (zowat de enige Gentse stadslijnen waarop nog geen geledes voorkomen); dit om bepaalde piekmomenten op te vangen.Gentbrugge E17 blijft echter een tijdelijke stelplaats.

Eens de trams naar de voorziene stelplaats Wissenhage (nabij de Nieuwevaart) verhuizen komen de bussen terug naar Gentbrugge.

Ook in Destelbergen worden plannen gemaakt. Na de opening van de nieuwe stelplaats van Kalken voorziet men in de sluiting van de kleine stelplaats van Lochristi in september. De bussen zouden naar Kalken - waar plaats voorzien is voor 25 bussen - overgebracht worden.

Daarnaast zijn er concrete plannen om de stelplaatsen van Nevele en Zomergem te fuseren op een nieuw terrein te Zomergem. Meer vage plannen bestaan ook om te noorden van Gent een nieuwe satelietstelplaats op te richten die de stelplaats van Bassevelde zou vervangen.

Terug naar boven