TEMSA op Busworld

TEMSA, dat in Kortrijk een volledige hal afhuurt, zal een nieuwe - meer milieuvriendelijke - versie van zijn stadsbus voorstellen.

De dieselversie van de Avenue werd een jaar terug voorgesteld; gevolgd door de CNG-versie op het UITP salon in juni 2009. Op Busworld zal een nieuwe versie met een hybride aandrijving voorgesteld worden. TEMSA wil hiermee naar buiten treden als een constructeur die zich kan aanpassen aan nieuwe milieuvriendelijke technologieëen.

Naast de Avenue, die op Busworld vertegenwoordigd zal worden door een diesel (DAF) en hybride (Siemens) versie, zullen ook enkele touringcars en tweeverdieners te zien zijn. Van één van deze modellen - de Safari - werden recent nog twee stuks in dienst genomen voor lijndiensten bij de Autobus & Autocars Georges uit het Waalse Antoing.

Het merk TEMSA behoort toe aan TEMSA Global, dat deel uitmaakt van de Turkse Sabanci holding. Het merk wordt nu in ongeveer 44 landen aan de man gebracht. Twee fabrieken zorgen voor de productie: Adana (Turkije) en Cairo (Egypte). 75% van de productie is voor export bestemd, waarvan Europa ongeveer 80% voor zich neemt. TEMSA biedt in totaal 16 modellen aan: van stadsbus, over intercitybus, schoolbus en touringcar.

Lees meer over

Terug naar boven