Busworld 2009

Busworld 2009

Busworld 2009 zit er weer op. Zoals gewoonlijk zaten wij op de eerste rij. Met een aantal artikelen per constructeurs hielden we je op de hoogte.


2009

VDL Bus & Coach

2009 is voor VDL al een uitzonderlijk goed jaar geweest, met maar liefst drie wereldpremières en een aantal andere nieuwe productontwikkelingen.

Lees verder


2009

Hybride aandrijflijnen van Voith

Voith heeft twee hybride systemen ontwikkeld die toegepast kunnen worden in stadsbussen: de parallelle hybride DIWAhybrid en de seriële hybride ElvoDrive. Deze laatste wordt momenteel in Zweden getest, terwijl er voor de DIWAhybrid al een eerste order uit de VS is. Beide maken ze gebruik van supercondensatoren, die heel vlug energie kunnen opslaan en afgeven, wat nodig is bij veelvuldig remmen en optrekken.

Lees verder


2009

Brussel wordt DIWA-land

Tegen 2010 zal de MIVB 189 nieuwe bussen van het type Van Hool newA330 aan haar vloot toegevoegd hebben. Al deze bussen zijn uitgerust met de Voith DIWA.5 versnellingsbak. Met deze bestelling blijft de MIVB haar wagenpark verjongen.

Vier jaar terug kocht de MIVB reeds 127 bussen van dit type aan, die in 2006 en 2007 geleverd waren. De bussen en het gekozen transmissiesysteem voldeden ruimschoots aan de verwachtingen van de MIVB. De maatschappij hecht een groot belang aan nieuwe, moderne bussen die kwaliteitsvol en betrouwbaar zijn. De moderne DIWA.5 versnellingsbak zorgt voor een hoog rijcomfort voor de nieuwe stadsbussen. Alle 189 nieuwe bussen zijn overigens uitgerust met een MAN dieselmotor die aan de EEV normen beantwoorden.


2009

Solaris

Op Busworld 2009 selt Solaris opnieuw enkele premières voor.

Lees verder


2009

MAN

Sinds de vorige editie van Busworld is het MAN voor de wind gegaan op de Belgische openbaar vervoermarkt. Tussen eind 2007 en nu werden ongeveer 30 exemplaren van de Lion's City verkocht aan diverse bedrijven die diensten uitvoeren voor De Lijn en TEC. Ook dingt MAN steevast mee met aanbestedingen van De Lijn, TEC en MIVB.

Lees verder


2009

Irizar

Irizar, dat 120 jaar bestaat, heeft op deze editie van Busworld voor het eerst een eigen stand. Hierop presenteert ze haar productgamma dat bestaat uit een Irizar Century op een Scania chassis, een Irizar PB op eigen chassis en een Irizar i4 op een Scania chassis (i4 M). Daarnaast is er ook een Irizar i4 voorzien op een eigen chassis (i4 H).

Lees verder


2009

Göppel

Göppel heeft voor het eerst een eigen stand op Busworld waar het in alle ruimte haar producten kan presenteren. Opvallend zijn natuurlijk de aanhangers; daarnaast voorziet Göppel ook de kleinere MAN-chassistypes van een bovenbouw naar het Lion's City concept.

Lees verder


2009

Volvo

Ook Volvo zet volop in op de hybride aandrijving, met z'n Volvo 7700 Hybrid en chassis (met hybride motor) voor dubbeldekbussen.

Lees verder


2009

Van Hool

Naast de nieuwe T916 Astronef – de luxe touringcar met een oplopende theatervloer – was de blikvanger op de stand van Van Hool zeker de nieuwe hybride A360.

Lees verder


2009

TEMSA

Het belangrijkste wapenfeit van TEMSA - naast de voorstelling van de hybride versie van de Avenue - was de onthulling van de nieuwe merkidentiteit.

Lees verder

Alle edities

Terug naar boven