Busworld 2019

Busworld 2019

De eerste editie van Busworld op de Brusselse Heizelvlakte.


2019

Irizar

Op de stand van Irizar, dat dit jaar zijn 130e verjaardag mag vieren, vonden we een bus uit 1957 terug. Ook bij deze constructeur ligt de klemtoon op de elektrische bus. Het mocht onlangs nog ieTrams leveren in de Franse steden Aix-en-Provence, Bayonne en Amiens. Irizar heeft nu ook een vertegenwoordiger in de Benelux, Zweden en Duitsland.

Lees verder


2019

Van Hool Exqui.City op de Busworld pendel

Tijdens deze 25ste editie van Busworld is er een pendel tussen de Heizel en Brussels Airport. Het leek de uitgelezen kans voor De Lijn en Van Hool om hier de nieuwe Exqui.City 24 bestemd voor De Lijn op te laten rijden. Dit was het geval vanaf zaterdag 18 oktober, toen de 2352 en 2357 de pendels verzorgden. Ook de 2361 kwam even op de Heizelterreinen piepen, deze gaf opleiding aan de chauffeurs.

De 2357 vertrekt richting Heizel, terwijl de 2352 zijn volgende rit afwacht.

bla

De indienstname van de trambussen werd onlangs nogmaals verdaagd; pas in april 2020 zullen ze op de weg verschijnen. De laatste horde die overwonnen moet worden, ligt in het Brusselse gewest. Het is wachten op het toekennen van een vergunning om de laatste paar honderd meter van het traject tot het UZ Jette te kunnen rijden.

Lees meer artikels over Busworld 2019 in onze special.


2019

Ebusco

Begin deze week raakte bekend dat Ebusco eind 2020 156 elektrische stads-en streekbussen aan Connexxion gaat leveren. Met het order is een totale waarde gemoeid van ongeveer 130 mio Euro. De bussen worden ingezet in de regio’s Amsterdam en Haarlem. Ze vervangen er de huidige diesel- en aardgasbussen. Nieuw is dat er hiermee voor het eerst ook gelede Ebusco's gaan verschijnen!

Lees verder


2019

Busworld 2019 - wat was er nog te zien?

Een blik naar wat andere constructeurs zoal aanbieden.

Lees verder


2019

MAN

De MAN Lion's familie heeft er een nieuwe telg bijgekregen: de Lion's City E. Deze elektrische bus vervolledigt de nieuwe generatie stadsbussen, die ook met een diesel-, gas- of hybride aandrijving uitgerust kunnen worden.

Lees verder


2019

VDL

De teller tikt door. Het aantal elektrisch gereden kilometers bedraagt inmiddels bijna 40 miljoen. De 450 VDL-bussen rijden dagelijks 75.000 kilometers in vele Europese steden en regio’s. Op de planning voor 2019 staat nog de levering van ongeveer 420 elektrische bussen. Alleen al in Nederland rijden ruim 300 elektrische VDL-bussen. Die dragen bij aan een schoner milieu door een besparing aan CO2-uitstoot van meer dan 20.000 ton per jaar.

Lees verder


2019

Scania

Scania stelt op deze editie van Busworld in première de nieuwe elektrische Scania Citywide voor. Deze vervoegt de Citywide-familie, die een opfrisbeurt meekreeg.

Lees verder


2019

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz is een laatbloeier wat elektrische bussen betreft, de eCitaro werd pas vorig jaar voorgesteld. Ondertussen rolde bij de gewone Citaro-familie het 55.555e exemplaar van de band. Op Busworld werd naast de eCitaro ook de nieuwe Sprinter Travel 75 voorgesteld.

Op dit moment rijden de eCitaro's o.a. in steden als Berlijn, Hamburg, Oslo (Noorwegen) en Ystad (Zweden) als lijnbus; ook zijn er eCitaro's in Luxemburg, Noorwegen, Zweden en Zwitserland geleverd.

Lees verder


2019

Solaris

Solaris zette een stevige voet op Belgische bodem met de levering van hybride bussen aan de OTW, en twee orders voor - midi en gelede - elektrische bussen bij de MIVB. De levering van zowel de hybride bussen en de gelede elektrische bussen is bijna afgerond.

Lees verder


2019

Volvo

Volvo heeft de jongste jaren enkele mooie orders kunnen noteren bij de Brusselse en Waalse vervoersmaatschappijen. Binnenkort gaan ook bij Hansea-dochter Latour uit Namen zes hybride 7900 rijden.

Lees verder

Alle edities

Terug naar boven