Archief 2009


2009

Einde voor de O 405 in Namen

De laatste nog rijdende Mercedes-Benz O 405 is bij de TEC Namen-Luxemburg uit dienst gehaald.

Lees verder


2009

Tijdelijke bussen bij B&C

Ook op 1 december gingen de nieuwe contracten van B&C voor het Turnhoutse stadsvervoer in voege. B&C haalde de drie aangeboden pakketten binnen. Dit betekent dat de busjes van Oostmalle Cars het Turnhoutse stadsbeeld op 30 november verlaten hebben.

Lees verder


2009

Proxibus Beyne-Heusay

Op 1 december jl. ging de Proxibus van Beyne-Heusay van start. Dit is het jongste project in het vervoersgebied van de TEC Luik-Verviers.

Lees verder


2009

De Lijn: bestelling 219

Op 21 oktober viel een beslissing over de toewijzing van de twee loten van bestelling 219. De Lijn bestelt 74 Van Hool newA360K en 77 Van Hool newAG300.

Lees verder


2009

Nieuwe bussen bij de TEC Luik-Verviers

Sinds kort rijden twee nieuwe bustypes proefritten bij de TEC Luik-Verviers.

Op 19 november jl. werden enkele testritten uitgevoerd met de Mercedes-Benz Citaro G II 5.701 vanuit de stelplaats van Jemeppe. Dit om de chauffeurs kennis te laten maken met hun nieuwe voertuigen. De volledige reeks zal in deze stelplaats gestald worden.

Sinds kort is ook een eerste VDL-Jonckheere Transit 2000 werkzaam. De 5.351, die het kenteken YZQ-266 draagt, draait nu op proef in de stelplaats van Omal. Een deel van de veertig bussen van dit type die voor de TEC Luik-Verviers bestemd zijn, zal hier immers terechtkomen.


2009

Mercedes-Benz Integro bij Bus De Polder

Reeds in mei vervoegden enkele Mercedes-Benz Integro - afkomstig van de BBA - Bus De Polder. Deze bussen waren in Nederland overbodig geworden door de instroming van nieuwe bussen bij Veolia Nederland. Ze werden ingezet op schoolvervoer.

Lees verder


2009

VDL Bus & Coach

2009 is voor VDL al een uitzonderlijk goed jaar geweest, met maar liefst drie wereldpremières en een aantal andere nieuwe productontwikkelingen.

Lees verder


2009

Hybride aandrijflijnen van Voith

Voith heeft twee hybride systemen ontwikkeld die toegepast kunnen worden in stadsbussen: de parallelle hybride DIWAhybrid en de seriële hybride ElvoDrive. Deze laatste wordt momenteel in Zweden getest, terwijl er voor de DIWAhybrid al een eerste order uit de VS is. Beide maken ze gebruik van supercondensatoren, die heel vlug energie kunnen opslaan en afgeven, wat nodig is bij veelvuldig remmen en optrekken.

Lees verder


2009

Brussel wordt DIWA-land

Tegen 2010 zal de MIVB 189 nieuwe bussen van het type Van Hool newA330 aan haar vloot toegevoegd hebben. Al deze bussen zijn uitgerust met de Voith DIWA.5 versnellingsbak. Met deze bestelling blijft de MIVB haar wagenpark verjongen.

Vier jaar terug kocht de MIVB reeds 127 bussen van dit type aan, die in 2006 en 2007 geleverd waren. De bussen en het gekozen transmissiesysteem voldeden ruimschoots aan de verwachtingen van de MIVB. De maatschappij hecht een groot belang aan nieuwe, moderne bussen die kwaliteitsvol en betrouwbaar zijn. De moderne DIWA.5 versnellingsbak zorgt voor een hoog rijcomfort voor de nieuwe stadsbussen. Alle 189 nieuwe bussen zijn overigens uitgerust met een MAN dieselmotor die aan de EEV normen beantwoorden.


2009

Naar een fusie tussen Veolia en Transdev?

Het blijft momenteel oorverdovend stil rond de gesprekken die de Caisse des Dépôts , de grootste aandeelhouder van Transdev, en Veolia Transport voeren rond de creatie van een nieuwe transportgigant.

Lees verder

Terug naar boven