Archief 2011


2011

Nieuw in Zone 01

Kerst is traditioneel een tijd van geven. En dat doen ook wij. Tweemaal zelfs: we hebben twee leuke cadeaus voor je klaarstaan.

Lees verder


2011

Nieuwe leveringen bij De Lijn

Sinds september zijn de leveringen van bussen uit de 54 en 55-reeks terug op gang gekomen.

Lees verder


2011

Solaris

Tijdens Busworld 2011 stelde Solaris - dat overigens dit jaar zijn 15-jarig bestaan viert - zijn nieuwe elektrische bus voor.

Lees verder


2011

Busworld 2011: enkele aparte highlights

Twee jaar geleden streken al enkele Chinese constructeurs neer op Busworld; dit jaar leek het hek echt van de dam. Recent nog werd het volledige buspark van Malta in het nieuw gestoken door de Chinese constructeur King Long. Niet enkel kwantitatief, maar ook kwalitatief gaat de Chinese busproductie met rasse schreden vooruit. Op enkele stands zagen we vooral milieuvriendeiljke producten: hybride en elektrische bussen.

Lees verder


2011

Vijftig nieuwe Van Hool bussen voor Polen

Op 21 oktober kondigde Souter Holdings Poland een order voor vijftig touringcars bij Van Hool aan die ingezet gaan worden op de PolskiBus.com routes.

Lees verder


2011

Mercedes-Benz

Blikvanger op de Mercedes-Benz stand was natuurlijk de vernieuwde Citaro. Maar we mogen ook niet vergeten dat ook Mercedes-Benz al een Euro 6 motor in zijn aanbod heeft, die voorzien is voor de Travego.

Lees verder


2011

MAN

Op deze editie van Busworld stelde MAN zijn nieuwe midibus voor. Ook werd er verder aandacht besteed aan de hybride versie van de Lion's City. De gewone dieselversie van de Lion's City is klaar voor Euro 6.

Lees verder


2011

Irisbus lanceert Crossway LE De Lijn

Irisbus Benelux heeft een Crossway LE omgebouwd naar de wensen van De Lijn en TEC. Hiermee mikt Irisbus vooral op de exploitanten. Op de nog in de bouwen apparatuur van De Lijn na, is deze bus meteen inzetbaar.

Lees verder


2011

VDL Bus & Coach

Op Busworld 2011 mocht Wim Van der Leegte de trofee "Coach of the Year 2012" in ontvangst nemen. Het is immers de VDL Futura die deze prestigieuze prijs gewonnen heeft. Nog vorig jaar won de VDL Citea SLF de "Bus of the Year 2011" award.

Lees verder


2011

Scania

Scania stelt op Busworld haar nieuwe familie stads- en streekbussen voor: de Citywide.

Lees verder

Terug naar boven