Deze maatschappij werd op 6 augustus 1928 opgericht, met als zetel de Egide Van Ophemstraat te Ukkel.
Als stichters vinden we Jean Ramlot (industrieel uit Huizingen), mevr. Renée Guillon (echtgenote van Urbain Gombault, raadsheer aan het Hof van Cassatie), mevr. Adèle Guillon (Elsene), Charles Dupont (directeur, Anspachlaan Brussel), mevr. Marie Van Belle (Vorst), Pierre Simonnart (ingenieur, Schaarbeek) en René Delhaye (industrieel, Kuregem).
De maatschappij beschikt op dat ogenblik over zeven bussen: een Saurer, een Minerva, drie Unic en twee Berliets; maar ook over twee cars: een Unic en een Itola.
Jean Ramlot baatte al vanaf mei 1926 een lijn uit tussen Ukkel (Globe) en Linkebeek, die in begin februari 1927 verlengd werd tot Kalevoet. Deze machtiging zou in september 1931 terug ingetrokken worden. Vanaf dan reed hier immers de nieuwe tramlijn 6 van de Tramways Bruxellois.
Bus 27 op de lijn Ukkel-Eigenbrakel.
Door een KB van 27 januari 1931 dragen de Buurtspoorwegen de exploitatie van de lijnen Halle-Alsemberg-Ukkel (Kalevoet), Beersel-Ukkel (Kalevoet) en Alsemberg-Eigenbrakel op de TRA over. De NMVB had al in maart 1927 toelating gekregen om in de regio Halle buslijnen in te richten.
In de dienstregelingen van 1934 en 1935 vinden we de maatschappij als uitbaatster van lijn 263 (Ukkel-Beersel), 278 (Ukkel-Halle) en 279 (Ukkel-Eigenbrakel).
De Buurtspoorwegen krijgen eind 1936 (KB 28 december) een vergunning om enkele lijnen ten zuiden van Brussel uit te baten: Ukkel (Kalevoet)-Alsemberg-Eigenbrakel (met uitbreiding naar het Sanatorium van Beersel) en Ukkel (Kalevoet)-Alsemberg-Halle. Dit voor een periode van tien jaar.
De dienstregeling van de lijn Ukkel-Eigenbrakel uit 1934. Dit was één van de lijnen van de T.R.A. Doorblader de volledige dienstregeling.
Tijdens de zitting van de Raad van Bestuur van 2 maart 1937 worden deze lijnen verpacht aan de TRA uit Ukkel.
Op 31 maart 1947 zet de maatschappij haar uitbating stop. Eind januari al had de maatschappij zes bussen, het garage- en bureaumaterieel, de overschot aan tickets, benzine en wisselstukken aan de NMVB verkocht voor de som van 3 miljoen frank. Reeksen van de NMVB 1945-1950De NMVB zou de bussen in haar park als 287 tot 292 onderbrengen.
B.401 is een Brossel A60D uit 1937, voorzien van een koetswerk door Bostovo. De bus werd door de NMVB overgenomen en als 289 hernummerd. Archief Brossel Frères.
De maatschappij wordt op 24 juli van dat jaar ontbonden. Op dat ogenbik zijn enkel Jean Ramlot (wonende te St-Tropez), Renée Guillon en Marie Van Belle (weduwe Henri van Zulyen) nog aandeelhouders.
Bronnen: